Helma

Om het moederschap te kunnen combineren heb ik in 1996 mijn vast baan als ontwerper/DTP-er opgezegd en verruild voor het eigen ondernemerschap. Na 20 succesvolle jaren merkte ook ik de gevolgen van de economische crisis. Ik ben gaan zoeken naar nieuwe wegen en heb daarbij gekeken naar wat ik nog meer in mijn mars heb om het ondernemerschap vorm te geven en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Ik ben vele jaren actief geweest in verschillende lokale theater en toneelverenigingen. Iets waar ik veel voldoening uit haal en plezier aan beleef. Na een tweetal cursussen Trainings-acteren zag ik dit als een nieuwe tak binnen Studio 7. Het nabootsen van situaties om zodoende de cursist inzicht te geven in zijn of haar manier van handelen en reageren.
Via ACThirz (het bedrijf van mijn dochter) kwam ik in aanraking met kinder- en jeugd-theater. Na twee succesvolle optredens op de Kunst, Theater en Media afdeling van het Noorderpoortcollege hebben we besloten een samenwerking aan te gaan en kunt u ons boeken voor scholen, bibliotheken, beurzen, dorpsfeesten en kinderfeestjes.
Vanwege mijn technische achtergrond ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in (bouw-)technische dingen. Als kind al hing ik uren lang bij mijn vader boven zijn tekentafel en vroeg uitleg over wat hij aan het doen was. Als bouwkundige en technisch tekenaar heeft hij mij geleerd dat ‘goed kijken, waarnemen en opslaan’ essentieel is. Al op jonge leeftijd bouwde ik mijn eigen duiven- of konijnenhokken, tafeltjes, poppenhuismeubeltjes of boekenkastjes. Lang getwijfeld of ik na de basisschool dan ook naar de LTS of LLS zou gaan.
Ook vanwege de interesse in de natuur werd het uiteindelijk de Lagere Landbouw School. Waarschijnlijk ook daarom heb ik het aangedurfd om op mijn 20e te beginnen met de bouw van een eigen huis.
Verder lopen mijn interesses ook weer zeer uiteen.
Ik ben vrijwilliger bij scoutingvereniging De Struners in Stedum. Met nog vele anderen heb ik de vereniging vanaf het begin vorm gegeven en tot op heden vervul ik nog steeds een belangrijke rol binnen de groep. Ik haal nog steeds veel voldoening uit het werken met mensen, het organiseren en regelen van opkomsten, kampen etc.
Verder rijd ik nog geregeld mee met de motorclub van Stedum e.o. Op mijn oldtimer HONDA CB 400F BJ 1976 pruttel ik dan door het prachtige Groningse land en soms nog wel iets verder.
Met mijn 3 zonen hoop ik ooit de Sint Pietersberg te halen, als eindbestemming van het Pieterpad. Al een aantal jaren lopen we ieder jaar, voorzien van volledige bepakking een stuk van dit mooie wandelpad.
Tuinieren is ook een ‘ding’ wat bij me past. Af en toe moet ik gewoon lekker met mijn handen in de aarde wroeten. Ik ben dol op bijzondere éénjarigen, maar helaas zijn de slakken dat ook. Van deze tuin-kwelgeesten heb ik het nog niet gewonnen!
Ondernemen en uitdagingen aan gaan zijn mij daarom niet vreemd. Als ik iets wil, dan doe ik het ook. Doorzetten tot mijn doel is bereikt. Dat ík tevreden ben, en mijn klant of opdrachtgever al helemaal. Geen half werk. Daar sta ik voor. Een creatieve perfectionist, die in staat is oplossingen te zoeken en te improviseren waar dat nodig is.